Predstavitev


Spoštovani obiskovalci naše spletne strani,

Podjetje Madizajn Zg. Pirniče d.o.o. je na slovenskem trgu, že več kot dve desetletji prisotno na področju tesnilnih in lepilnih sistemov za gradbeništvo in splošno uporabo. Morda ni zanemarljivo povedati, da je Madizajn kot prvi izpeljal kar nekaj projektov v gradbenem sektorju, zadnji med njimi je še kako pomemben in aktualen, saj je povezan z energijskim varčevanjem in trajnostno gradnjo pri vgradnji zunanjega stavbnega pohištva. V zadnjih desetih letih, praktično ni bilo projekta, kjer ne bi sodeloval, če ne direktno pa posredno z izrisom izvedbenih detajlov za načrtovalce ali izobraževanjem. Tvorno sodeluje tudi z vsemi pomembnimi inštitucijami v državi.

Ker podjetje Madizajn še vedno želi soustvarjati prihodnost gradbeništva, se je odločil za nov “Kurz” ali novo smer.  Sinergični učinki s priznanim nemškim idustrijalcem in bivšim solastnikom podjetja illbruck, Michaelom illbruckom, so rezultirali v pripravi programa CONNECT Sealant Systems, ki zajema širok spekter proizvodov za lepljenje, tesnjenje in zapolnjevanje reg, spojev, prebojev in razpok v gradbeništvu. Pravzaprav ne gre za nekaj novega, pač pa za oživitev proizvodov, katere so zaradi objektivnih razlogov, preimenovali ob koncu devetdesetih. Kaj je pravzaprav razlog za oživitev? Dejstvo, da je na trgu zelo veliko podobnih proizvodov, žal pa je kakovost v zadnjih nekaj letih padla na nezavidljivo raven, zlasti zaradi neprestanih pritiskov na cene. Pomembno je vedeti, da gre za proizvode, ki so lahko trajno vgrajeni v zgradbe, zagotovo pa za najmanj nekaj deset let. Danes je govora o energijsko varčni in trajnostni gradnji, zato je nujno potrebno dvigniti nivo kakovosti proizvodov in projektov.

Najprej predstavljamo montažne PU pene in lepila modernih formulacij, ki so pomembna vez pri gradnji. Na voljo so proizvodi, ki so skladni z vsemi evropskimi standardi in smernicami za energijsko varčnost EnEV. Ponudba torej zajema montažne PU pene za vgradnjo oken z visokokakovostnimi lastnostmi toplotne izolacije, zaviranja zvoka, elastičnosti, homogene strukture in ognje odpornosti. Za same uporabnike je zlasti pomembna možnost uporabe skozi vso sezono, nizko ekspanzijo, možnost popolne zapolnitve aplikacij in nenazadnje primerne cene. Razumljivo je  PU pene mogoče uporabiti tudi za vse ostale, aplikacije v gradbeništvu. Prav tako so na voljo najnovejše formulacije in človeku prijazne tesnilne in lepilne mase na različnih osnovah od kislinskih, nevtralnih, akrilnih, poliuretanskih in hibridnih, ki bodo v naslednjem obdobju, zagotovo krojile uporabo tudi v gradbeništvu.

Poleg blagovne znamke CONNECT Sealant Systems z istim partnerjem na novo predstavljamo tudi proizvode najstarejšega nemškega proizvajalca ekspanzijskih tesnilnih trakov, ki je močno zaznamoval obdobje vse od leta 1950 in postal sinonim za tovrstna tesnila v Evropi in širše. Kot rečeno je podjetje pred časom kupil nekdanji konkurent in solastnik podjetja illbruck, Michael illbruck in ga preimenoval v Pinta Abdichtung, proizvode pa v Pintaband. Vse od nakupa in visoke investicije v posodobitev proizvodnje, je podjetje zraslo kar za nekaj krat. To kaže, da je na trgu za tovrstne proizvode zelo veliko povpraševanje, zlasti zaradi načrtovanja modernih energijsko varčnih zgradb in zahtevah po trajnostni gradnji. Podjetje Michaelu pomaga voditi priznani strokovnjak za predkomprimirane tesnilne trakove in nekdanji uslužbenec podjetja illbruck sealant systems, Wolf-Rudiger Daniel, ki je pomembno vplival na razvoj illmod trakov.

Nedvomno je razvoj tesnilnih sistemov v gradbeništvu zelo pomemben, zlasti zaradi zahtev po trajnostni in energijsko varčni gradnji, ki se neprestano povečujejo. Vsekakor pa mora biti skladen in smiseln. Sistemi morajo namreč biti najmanj dodobra preizkušeni, da bi trajno služili svojemu namenu.

Podjetje Pinta Abdichtung zagotovo ima vse te kompetence, znanje, razvoj, proizvode s potrebnimi preizkusi in garancije. Gre za visoko kakovost proizvodov in primerno ceno, ob kateri bodo uporabniki tudi v naslednjem obdobju, lahko ostali konkurenčni. Pri gradnji energijsko varčnih zgradb in tudi sicer je namreč racionalizacija stroškov zelo pomemben dejavnik, vendar kot že rečeno, ne na škodo kakovosti.

Na voljo so proizvodi za tesnjenje zunanjega stavbnega pohištva po evropskih smernicah za energijsko varčnost EnEV oz RAL, komprimirani multifunkcijski ekspanzijski tesnilni trakovi, tesnilni trakovi za  zunanje ovire spojev, okenske folije, butilni trakovi itd.

Ciljna skupina naših izdelkov so predvsem partnerji s področij: gradbeništvo; stavbno pohištvo, steklarstvo, krovstvo, parketarstvo, keramičarstvo, fasaderstvo, kovinarstvo, klimatizacija, avtomobilska industrija, področja umetnih mas, gradnja plovil, svetlobnikov, protihrupnih ograj ipd.

Poleg trženja in distribucije izdelkov, Connect s svojo ekipo strokovnjakov nudi tudi izobraževanja svojim kupcem in podporo od nakupa, do končne uporabe na objektih.

Naši izdelki so na voljo tudi pri vseh večjih prodajalcih gradbenega materiala, barv in lakov, ter tehničnega blaga.

Prepoznavne blagovne znamke Connect Sealant Systems, Pintaband in Fenband Vario s svojo kakovostjo in dostopno ceno, želimo pozicionirati med vodilne v gradbeništvu tako v Sloveniji kot širše.

 

Ekipa CONNECT in Madizajn